1 min read

Wereldrecord in Swimm

Maarten van der Weijden in wetsuit met badmuts en zwembril op de rand van een Intelligent Pool.

Maarten van der Weijden en wereldrecords, een gouden combinatie!

We kennen Maarten als een extremist. Iemand die altijd alles op alles zet om zich in te zetten voor zijn Maarten van der Weijden Foundation. Voortdurend verzint hij sportieve uitdagingen voor zichzelf. Dit soort uitdagingen passen natuurlijk perfect bij het sportieve Swimm.


32 uur en 7 minuten achtereenvolgend zwemmen

In het weekend van 20 en 21 november 2021 was het dan zo ver. Opnieuw een wereldrecord op naam van Maarten. Hij zwom 32 uur en 7 minuten non-stop tegen de stroom van de Intelligent Pool van Swimm in.

Hiervoor stond het record op naam van de Braziliaanse Mayra Santos. Zij zwom in 2020 ruim 31 uur achter elkaar in een Endless Pool. De tijd van de Braziliaanse evenaarde Maarten om 16.05 uur. Daarna zwom hij ‘rustig’ nog een uurtje door om het record wat scherper te stellen.

Gelukkig hoef je Maarten en Mayra niet te evenaren. Je mag natuurlijk geheel zelf bepalen hoe lang je gebruik maakt van het zwembad!


De Maarten van der Weijden Foundation

Hij heeft dit record verbroken om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ditmaal zal het geld worden gebruikt om een onderzoek uit te voeren naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Zoals je misschien wel weet, heeft hij vanuit zijn eigen stichting de ‘Maarten van der Weijden Foundation’ al veel geld opgehaald voor verschillende onderzoeken naar kanker.

Wij zijn als Swimm enorm trots op het feit dat wij Maarten van der Weijden hebben kunnen helpen bij het verbeteren van het wereldrecord tegenstroomzwemmen.

Maarten van der Weijden tijdens zijn wereldrecordpoging in de Intelligent Pool van SWIMM.

Ook voor Swimm een nieuw record

Dat Maarten onze meest veeleisende klant is, zal niemand verbazen. Continu komt hij met nieuwe ideeën waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons tegenstroomzwembad getest wordt. Ondanks dat hoefden we niet na te denken toen Maarten ons vroeg om mee te doen aan dit evenement.

Het was wel even spannend. De Intelligent Pool stond namelijk nog nooit langer dan 32 uur achtereenvolgend aan. Ook een record dus! We kunnen nu met volle overtuiging zeggen: De Intelligent Pool is ook voor de veeleisende zwemmer geschikt.

 

In de voetsporen treden van Maarten van der Weijden?

Wil je in de voetsporen van Maarten treden?

Kom dan een keer proefzwemmen in onze Intelligent Pool!

Mark Smits, eigenaar van SWIMM met een big smile tijdens de bouw van het SWIMM-café.

SWIMM opent haar eigen SWIMM-café

Bij Swimm gaat het niet alleen om omzet en andere financiële successen.

We delen graag alle gave dingen die wij als bedrijf meemaken of doen. En de...

Read More
SWIMM's nieuwe grote broer van de Intelligent Pool met op de achtergrond een prachtige villa.

SWIMM brengt Intelligent Pool XL op de markt

De afgelopen twee jaar is de Intelligent Pool bekend geworden als het kleine zwembad met tegenstroom. Eén formaat. One size fits all.

Alle successen...

Read More
Maarten van der Weijden in wetsuit met badmuts en zwembril op de rand van een Intelligent Pool.

Wereldrecord in Swimm

Maarten van der Weijden en wereldrecords, een gouden combinatie!

We kennen Maarten als een extremist. Iemand die altijd alles op alles zet om zich in...

Read More