2 min read

SWIMM verhuist naar een nieuw pand in Boxtel

SWIMM's nieuwe hoofdkwartier in Boxtel gezien vanuit de lucht.

Op 14 december 2020 verhuist Swimm naar een nieuw bedrijfspand inclusief productiehal, kantoor én showroom op de Van Salmstraat 21 in Boxtel.

We zijn enorm trots op deze mooi stap voorwaarts en kijken ernaar uit om veel nieuwe hoogtepunten en ontwikkelingen te realiseren in ons nieuwe hoofdkwartier. Kom dus gerust een keer kijken!

Afscheid nemen van de plek waar het allemaal begon

Nog niet zo heel lang geleden leek het onwerkelijk om ooit het kantoor op de Wielse Kamp in Schijndel te verlaten, de plek waar het allemaal begonnen is. Hier startte Mark Smits in 2013 met het ontwikkelen van een tegenstroom-zwembad dat de strijd aan zou gaan met de bestaande jetstream zwembaden.

Mark testte hier het eerste model door in hartje winter een gat in de tuin te graven en zijn eerste prototype te installeren. Zes jaar later, in 2019, werd hier dan ook het eindproduct geboren dat we vandaag de dag kennen: de Intelligent Pool.

Vanaf dat moment ging het hard. De markt kreeg al snel door dat de Intelligent Pool, voor mensen die bewust voor hun gezondheid kiezen, een verstandige keuze is. Het fraaie design in combinatie met de aangename zwemstroming en mogelijkheid tot het maken van persoonlijke trainingsprogramma’s zorgde snel voor veel aandacht.

De vraag naar het zwembad nam in een rap tempo toe en de maximale productiecapaciteit werd al snel bereikt. Ook was er geen ruimte meer voor extra binnendienst personeel. Tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws dus. Iets groters. Iets wat past bij de groeiprognose en ambitieuze plannen.

De Van Salmstraat in Boxtel

De zoektocht naar het nieuwe hoofdkwartier heeft even geduurd en liep niet altijd voorspoedig. Veel panden werden bezichtigd, maar vrijwel niets viel in de smaak.

Tegen het einde van 2020 kwamen we echter op de Van Salmstraat terecht en daar was het meteen raak. Een prachtig nieuwbouwpand waar een flinke oppervlakte aan kantoorruimte én productiehal beschikbaar was. Precies wat Swimm nodig had om 2021 met een vliegende start in te gaan.

Met ruim 200m² aan kantoorruimte kunnen er meer dan twintig werkplekken gecreëerd worden. Marketeers, content creators, software developers, projectbegeleiders. Allemaal zullen zij dagelijks de rit naar de Van Salmstraat af gaan leggen, om gezamenlijk verder te bouwen aan het merk Swimm.

SWIMM's nieuwe hoofdkwartier in Boxtel met kantoorruimte, showroom en productiehal.

Een nieuwe showroom die past bij de verwachtingen

Waar we zelf toch echt het meest enthousiast over zijn? De gloednieuwe showroom! Waar in de oude showroom slechts één demo-bad opgesteld stond, bevat ons nieuwe proefzwemcentrum maar liefst drie demo-baden, klaar om getest te worden.

Dat betekent dat geïnteresseerden vanaf nu kunnen proefzwemmen in alle drie de modellen (Classic, Professional & Olympic). Zo weet iedereen binnen 15 minuten zwemmen precies welk model het best past bij zijn of haar zwemkwaliteiten.

Daarnaast kun je alle opties die bij het zwembad horen bezichtigen. Kiezen tussen de verschillende afdekkingen, filterinstallaties, trapsystemen en andere mogelijke opties kan overweldigend zijn.

De nieuwe verkoopruimte is speciaal ingericht om alle opties van begin tot eind te bezichtigen, ondersteund door de uitleg van onze verkoopmedewerker. Hierdoor gaat iedere proefzwemmer met de juiste en volledige informatie weer terug naar huis!

100 Intelligent Pools per jaar produceren

Daarnaast is met deze verhuizing ook het productiecapaciteit probleem (voorlopig) opgelost. Met ruim 800m² aan productieruimte kunnen we jaarlijks zo’n 100 Intelligent Pools produceren. Dat zijn er natuurlijk al heel wat. Toch geloven wij niet dat daar het plafond ligt. Wel denken we hiermee goed voorbereid te zijn op de benodigde productie van volgende jaar. Klaar voor 2021? Wij wel.

Een van SWIMM's enthousiaste monteurs aan het werk in de nieuwe productiehal in Boxtel.

Kom je een keertje langs?

Benieuwd naar het Swimm-hoofdkwartier? Of wil je een proefduik nemen in een van de demo baden?
Je bent van harte welkom!

Mark Smits, eigenaar van SWIMM met een big smile tijdens de bouw van het SWIMM-café.

SWIMM opent haar eigen SWIMM-café

Bij Swimm gaat het niet alleen om omzet en andere financiële successen.

We delen graag alle gave dingen die wij als bedrijf meemaken of doen. En de...

Read More
SWIMM's nieuwe grote broer van de Intelligent Pool met op de achtergrond een prachtige villa.

SWIMM brengt Intelligent Pool XL op de markt

De afgelopen twee jaar is de Intelligent Pool bekend geworden als het kleine zwembad met tegenstroom. Eén formaat. One size fits all.

Alle successen...

Read More
Maarten van der Weijden in wetsuit met badmuts en zwembril op de rand van een Intelligent Pool.

Wereldrecord in Swimm

Maarten van der Weijden en wereldrecords, een gouden combinatie!

We kennen Maarten als een extremist. Iemand die altijd alles op alles zet om zich in...

Read More