1 min read

Swimm in de Quote

Mark Smits, oprichter van SWIMM en bedenker van de Intelligent Pool, wordt op de foto gezet voor het artikel in Quote.

Wie de zomer editie van de Quote heeft gelezen, zal niet ontgaan zijn dat Swimm in de rubriek ‘Pitch’ voorbij is gekomen. In het artikel vertelt Mark Smits je over het begin van Swimm en zijn plannen om het bedrijf groot te maken. Het magazine zelf lag al wat eerder in de winkels, maar op 3 augustus werd het artikel online gepubliceerd.

Terugblikken op het begin van Swimm

In het interview met Mark (founder en eigenaar van Swimm) wordt teruggeblikt op de beginjaren van het bedrijf en lees je hoe Mark het eerste Intelligent Pool-model testte in zijn eigen tuin, hartje winter: “Gat graven, zwembadfolie erin, systeem installeren. Het was -1 toen ik er met mijn duikpak in ging, maar als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het direct bouwen en ervaren.”

Mark vertelt daarnaast over de doelen en ambities waarmee het begon. Het doel was namelijk een zwembad ontwikkelen dat gebruikt kan worden voor de training van Olympische atleten. Met Ranomi Kromowidjojo, Ferry Weertman en Maarten van der Weijden als klanten, kwam die droom sneller uit dan verwacht: “Een prachtig compliment.”

Cover van de Quote waarin het artikel over SWIMM en Intelligent Pools staat.

Een kijkje in de toekomst

Mark doet ook al voorzichtig een aantal uitspraken over de toekomst en zijn plannen om Swimm groot te maken: “We zijn nu aan het uitbreiden in Duitsland en we zien ruimte om te groeien in nieuwe markten. We voeren gesprekken met sportcentra en fysiotherapeuten, maar daar kan ik nog niet veel over zeggen.”

Ook sportmarketeer en ondernemer Dennis van der Laan werd gevraagd naar zijn mening over de Intelligent Pool: “Dit is een geweldig product voor een niche markt. Dan moet je global denken en zorgen dat alles klopt - ook de app en het design. De meesten vergeten dat, maar Swimm gelukkig niet. Slim dat ze topsporters aan zich koppelen. Een hoge prijs is een must om door te kunnen groeien en dit type klant betaalt dat er graag voor.”

Mark Smits, oprichter van SWIMM, op de foto behorende bij het artikel in Quote.

Klik hier en lees het hele artikel op de website van Quotenet.

Mark Smits, eigenaar van SWIMM met een big smile tijdens de bouw van het SWIMM-café.

SWIMM opent haar eigen SWIMM-café

Bij Swimm gaat het niet alleen om omzet en andere financiële successen.

We delen graag alle gave dingen die wij als bedrijf meemaken of doen. En de...

Read More
SWIMM's nieuwe grote broer van de Intelligent Pool met op de achtergrond een prachtige villa.

SWIMM brengt Intelligent Pool XL op de markt

De afgelopen twee jaar is de Intelligent Pool bekend geworden als het kleine zwembad met tegenstroom. Eén formaat. One size fits all.

Alle successen...

Read More
Maarten van der Weijden in wetsuit met badmuts en zwembril op de rand van een Intelligent Pool.

Wereldrecord in Swimm

Maarten van der Weijden en wereldrecords, een gouden combinatie!

We kennen Maarten als een extremist. Iemand die altijd alles op alles zet om zich in...

Read More